Οι ανάγκες της σύγρονης ζωής, έχουν οδηγήσει τους σχεδιαστές στη δημιουργία πολυμορφικών επίπλων.

Ο σχεδιασμός – μελέτη των διαμερισμάτων ή δωματίων περιορισμένων τετραγωνικών, έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί πρέπει να εξυπηρετηθούν πολλές ανάγκες της καθημερινότητας, συγχρόνως να είναι άνετοι και εργονομικά σωστοί.

Κι αυτή ακριβώς είναι η πρόκληση για τον σχεδιαστή ! Υπολογίζοντας τις ανάγκες με βάση την καθημερινότητα του χρήστη πρέπει να δημιουργήσει τα ανάλογα έπιπλα κι ένα λειτουργικό χώρο. Επομένως να κάνει τη ζωή του εύκολη και ευχάριστη, λαμβάνοντας υπόψη την υψηλή αισθητική που πρέπει να κυριαρχεί.

Μας κέντρισε το ενδιαφέρον η εταιρία Οri η οποία ασχολείται με το σχεδιασμό ευέλικτων συστημάτων – πολυμορφικών, που καλύπτουν πολλές ανάγκες της καθημερινής ζωής σε ένα σπίτι λίγων τετραγωνικών, υψηλής τεχνολογίας.

OK2A9703(1)

Η ευρυματική ονομασία “Οri” προέρχεται από τη λέξη “Οrigami”, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, από την Ιαπωνική τέχνη του πτυσσόμενου χαρτιού που αλλάζει σχήματα και δίνει αξιόλογα αντικείμενα, θέλοντας να δείξουν ότι μέσω του σχεδιασμού τους πρέπει να περιμένουμε ότι κάτι μαγικό θα συμβεί.

Στην πρώτη φωτογραφία το κρεβάτι εμφανίζεται αριστερά και στη δεύτερη φωτογραφία το έπιπλο κινούμενο σε μία ράγα στο πάτωμα, δίνει χώρο ώστε να λειτουργήσει ένα καθιστικό. Αυτή η κίνηση του επίπλου γίνεται με ένα κουμπί.

Έτσι δημιουργείται ένα καθιστικό με τηλεόραση, γραφείο, κρεβάτι και αποθηκευτικός χώρος για όλες τις λειτουργίες.

1_retouch_ad(1)

10_retouch_ad(1)

OK2A9471

10-06(1)

OK2A9459(1)

A12

 

author : I.D.

creations by : Ori Furniture

iogo-edited_edited-1